Ilse begon op jonge leeftijd met dictie, voordracht, drama en notenleer in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Daarnaast volgde ze ook zang en danslessen in de Young Artist School in Edegem. Zo zette ze haar eerste stappen in de showbizz wereld, op tal van Vlaamse tv-muziekprogramma’s in de kinderkoren van verschillende bekende Vlaamse artiesten zoals Dana Winner, Jo Vally, Koen Crucke,… 

Naast alle naschoolse lessen, volgde ze in de Kunsthumaniora Brussel de richting Woordkunst-Drama. Ze kreeg een klein rolletje in de Vlaamse radiosoap Het Koekoeksnest en werd backing vocalist voor de volledige Europese tour van The Night of the Proms in 1996 waar ze met internationale en nationale artiesten samenwerkte zoals met o.a. Joe Cocker, Tony Hadley, John Miles, Dani Klein, Paul Michiels, … 

Langzaam begon de passie voor musical te groeien en tijdens een summerworkshop in Laine Theatre Arts, London kreeg ze één van de hoofdrollen in de eindproductie.

De zomer voordat ze in Londen zou gaan studeren, volgde ze een 6 weken dansstage in de meeste bekende dansscholen van Broadway, New York (Steps, Alvin Ailey American Dance Theatre, Broadway Dance Centre,…) 

In The Arts Educational London Schools volbracht ze de 3 jaar Musical-Theatre studies met glans en kreeg zelfs de kans om in de schoolproducties een paar interessante hoofdrollen te vertolken zoals o.a. ‘Frenchie’ in de musical Grease, ‘La Fleur’ in de musical Nine, ‘Betsy’ in de musical Sweet Charity, ‘Lysistra’ in het dansproject Lysistrata,…  Ook heeft ze tijdens haar verblijf in Londen meegewerkt aan andere projecten zoals een rolletje in de cult film Nicotine Yellow en de wereldpremière van de nieuwe musical Worldcafé. 

Na haar studies speelde ze vele mooie musical rollen in Europa: Crissy in Hair (Raimund Theater – Vereinigte Bühnen Wien – Wenen, Oostenrijk) , Mabel in Fame (Stadttheater Klagenfurt – Oostenrijk & Theater St Gallen, Zwitserland), Wendy Jo in Footloose (Stadttheater Klagenfurt – Oostenrijk), Tracy Turnblad in Hairspray (Theater St Gallen, Zwitserland), Jeanie in Hair (Stadttheater Bozen, Italië), Tracy Turnblad in Hairspray (Freilichtsspiele Tecklenburg, Duistland), ensemble in Moses (Theater St Gallen, Zwitserland), 

Naast de musicals is ze te zien in één van de videoclips van Enigma die ze tijdens haar verblijf in Wenen heeft opgenomen en in tal van musical concerten in binnen – en buitenland. In België was ze te zien op Kanaal II in het STARACADEMY-huis waar ze de studenten begeleidde in een musicalworkshop, speelde ze mee in series zoals Spoed en Sara en stond ze een heel seizoen lang als rondborstige zangeres achter de toog van de Rechtvaardige Rechters op Canvas. Ze was zangeres van de Ketnet Band, die met hun nieuwe single: ”Ik verslind je” alle Vlaamse podia op stelten hebben gezet. Ze ging op tour met haar eigen soloconcert: ‘mijn MUSICALe leven”, waarin ze het publiek meeneemt op een reis naar haar musical verleden. Ze was te zien in de kerstspecial van Deep Bridge, maar werd nog het meest bekend als hoofdinspecteur Brigitte Broeckx in de VTM serie de Buurtpolitie. Die serie is ondertussen al aan zijn veertiende seizoen toe en er zijn ondertussen ook al 3 langspeelfilms ingeblikt: “De Grote Geldroof”, “De Tunnel” en “Het Circus”. 

Als je wat vaker naar de cinema gaat, kan je haar stem ook horen in talloze animaties en films. Zo kan je ze herkennen in Harry Potter en de vuurbeker, Harry Potter en de relieken van de dood, Pelle de politiewagen rijdt weer uit, Stoere jongens, Belle en het beest, Marsipulami, enz. Ook op tv is haar stem vaak te horen, zowel in het Vlaams als in het Engels: Otto is een neushoorn, de Powerpuffgirls, Tuff Puppy, Inazuma, Calimero, Ziggy and the zootram, Butterbean’s café, The smurfs en vele andere.

In België was ze te zien als Cäcilia Weber in de musical Mozart (Stadschouwburg Antwerpen – Musichall), de heks in Hans en Grietje (Stadsschouwburg Antwerpen, Capitol Gent, Ethias Arena Hasselt – Musichall), Sorina in Trudo en Amélie (Sint Truiden), Rosie in Mamma Mia (Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Arena – Deep Bridge) en ze zal deze zomer ook voor het eerst in ’t frans te zien zijn als moeder Ludovica in Elisabeth (Festival Bruxellons)