Jonathan zette in 1998 zijn eerste stappen in het theater als Gavroche in zowel de Vlaamstalige als Franstalige versie van Les Misérables (regie: Ken Caswell), geproduceerd door Music Hall. Een jaar later speelde hij de rollen Dodger (Linke Glipper) en Charlie Bates in de Nederlandse productie van Oliver van Joop van den Ende Theaterproducties. In 2000 speelde hij de titelrol in de Nederlandse theatertour van Pinokkio van Studio 100. Op 15-jarige leeftijd was hij in Antwerpen bij Music Hall te zien als Zorrino in Kuifje & de Zonnetempel (regie: Frank van Laecke).

In 2006 werd Jonathan voor de bacheloropleiding Muziektheater aan het Tilburgse conservatorium aangenomen. In 2010 behaalde hij zijn diploma, startte dat jaar aan hetzelfde conservatorium zijn Master of Music en rondde deze af in 2012.
In 2012 vertolkte hij de rol van Henry in Next to Normal (regie: Paul Eenens) van Joop van den Ende Theaterproducties.
Na zijn studie was Jonathan onder andere te zien in Sprookjesboom de musical: een gi-ga-gantisch avontuur! (regie: Hetty Feteris), Love Story (regie: Paul Eenens) en Hartsvrienden (regie: Martin Michel). 

Meermaals was hij te zien in Soldaat van Oranje (regie: Theu Boermans). In eerste instantie als understudy voor de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema (2014), later als alternate van deze rol (2015). Een jaar later verruilde hij in de Theaterhangaar deze rol voor die van Anton Rover. In 2017 verlengde Jonathan zijn speelperiode bij Soldaat van Oranje om opnieuw Erik Hazelhoff Roelfzema te vertolken.

Tevens speelde hij in maart 2017 met De Barbaren een bewerking van Zo zou ik mezelf niet omschrijven tijdens het Café Theater Festival in Utrecht. Deze uitvoering won dankzij de podiumprijs een speelplek op Zwarte Cross. 

In de zomer van 2017 was Jonathan onderdeel van A New Brain (regie: Benno Hoogveld), een initiatief van de Kernploeg. Datzelfde jaar was Jonathan bij De Graaf & Cornelissen Entertainment als Robert Braaksma en Jacques Brel te zien in Liesbeth List, de Musical (regie: Paul van Ewijk). In 2018 speelde hij Anton van Aerdenhout in Charley de Musical (regie: Caroline Frerichs) van Jon van Eerd en het Pretpakhuis.

Afgelopen theaterseizoen kon je Jonathan zien in de hoofdrol van Charlie Price in Kinky Boots (regie: Martin Michel) van De Graaf & Cornelissen Entertainment.
Meest recentelijk vertolkte hij bij STENT Theaterproducties de rol van Tom in Murder Ballad (regie: Florus van Rooijen).

Dit seizoen 2021/2022 is Jonathan te zien als Prince William in Diana & Zonen.

TELEVISIE
Jonathan was te zien in televisieseries als Centrum Medisch Centrum, DNA, SpangaS op zomervakantie, Goede Tijden Slechte Tijden, Jeuk, De Spa en Kinderen Geen Bezwaar en in commercials voor Zalando, Onderweg Ben Ik Offline en Pinlock.

STEMMENWERK
Sinds 2014 doet Jonathan veel Nederlands- en Vlaamstalig nasynchronisatiewerk voor films, series en commercials. Jonathan is al een aantal jaren de station-voice voor Disney Junior België.