Tina Maerevoet behaalde haar master in de Dramatische kunsten in het Lemmeninstituut in Leuven. Daarna volgde ze nog de lerarenopleiding. Ze werkt als docent drama in verschillende scholen en verenigingen. Als theatermaker werkt ze nu al jaren samen met de theaterorganisatie van Huub Colla. Ze maakt en speelt voorstellingen voor kinderen, soms bewerkingen van boeken (Deesje van Joke Van Leeuwen, De Melkweg en Tegenwoordig heet iedereen Sorry van Bart Moeyaert) , soms zelf geschreven (Raaf, Tweepeekaa, Slaapwel Frank).

De afgelopen jaren kon je Tina op de planken aan het werk zien in HET PALEIS/FroeFroe ‘Aliceke’, De MAAN ‘Peter Pan’, ‘Ik wil een vis zijn’, Kollektief D&A ‘Witje’, fABULEUS ‘Vuurvliegen’, Uitgezonderd Theater! ‘Fawlty Towers’, Symfonie Orkest Vlaanderen ‘L’histoire de Babar’ ‘Rossini’, Villanella ‘Willy Wrat’, Paljas ‘Huisvrouwmonologen’, …

Tina leent vaak haar stem aan tekenfilms, reclamespots en audionovellen.
Ze speelde gastrollen in ‘Aspe’, ‘Flikken’, ‘Rupel’, ‘Spoed’, ‘Vermist’ en het grote publiek kent Tina vooral als Paulien Snackaert in de televisieserie Thuis op één, waar ze ook op de set de coaching van de jonge acteurs voor haar rekening neemt.